
Skab mere liv: Køkkenhaver og vild natur
Nærum Bibliotek
/
Gratis
/
Gratis
Med Claus Meyer som eventyrlysten fødevareentusiast inviterer vi til en række morgensaloner, der udforsker de vigtigste afgrøder i historien. Fem morgener giver vi byggen, hveden, kartoflen, quinoaen og bælgfrugterne hovedrollerne for at blive klogere på, hvad de har betydet for vores historie – og hvad vi skal leve af i fremtiden. Denne morgen skal det handle om fremtidens plantebaserede fødevarer, når Claus Meyer får besøg af lektor i afgrødevidenskab på Københavns Universitet Christian Bugge Henriksen. Quinoaen har i årtusinder været en hjørnesten i det sydamerikanske, men var indtil for få år siden stort set ukendt i Danmark. Sammen udforsker de quinoaens rejse fra Andesbjergene til superfood – men taler også om andre klimavenlige afgrøder, de gamle sorters genkomst, og hvad der skal til, for at en plantebaseret madkultur for alvor kan vinde frem.