Programoversigt

Claus & rødderne: Quinoaen

Café Europa

 / 

Gratis

Med Claus Meyer som eventyrlysten fødevareentusiast inviterer vi til en række morgensaloner, der udforsker de vigtigste afgrøder i historien. Fem morgener giver vi byggen, hveden, kartoflen, quinoaen og bælgfrugterne hovedrollerne for at blive klogere på, hvad de har betydet for vores historie – og hvad vi skal leve af i fremtiden. Denne morgen skal det handle om fremtidens plantebaserede fødevarer, når Claus Meyer får besøg af lektor i afgrødevidenskab på Københavns Universitet Christian Bugge Henriksen. Quinoaen har i årtusinder været en hjørnesten i det sydamerikanske, men var indtil for få år siden stort set ukendt i Danmark. Sammen udforsker de quinoaens rejse fra Andesbjergene til superfood – men taler også om andre klimavenlige afgrøder, de gamle sorters genkomst, og hvad der skal til, for at en plantebaseret madkultur for alvor kan vinde frem.

Café Europa

Amagertorv 1, 1160 København
Se på kort