Om Golden Days

Golden Days formidler historie, kultur og videnskab med ambitionen om at gøre stoffet nærværende og interessant for så mange som muligt. Festivalen eksperimenterer med formidling, formater og indhold, så kulturhistorien sættes i spil på inddragende og aktualiserende vis.

Golden Days er en kulturhistorisk festival, der med nysgerrighed og glimt i øjet tager historien, samtiden og det, der har formet os under kærlig, kritisk og kreativ behandling.

Hvert år i september behandler festivalen et nyt tema ud fra en række forskellige optikker, faglige discipliner og æstetiske afsæt.

Vi har taget pulsen på urkatastrofen, første verdenskrig, med ’Krig no. 1’ og støvet berlinermuren af med ’1989’. Vi har givet kulturarven et servicetjek med ’Festival of important shit’ og gravet de glemte fortællinger frem med ’Historiens B-sider’. Vi har taget dyk ned i 1950’erne og fundet kold-krigsangst, parcelhusdrømme og asfaltballer og set 1970’erne i øjnene med alt hvad det indebærer af rundkredspædagogik, revolutionsromantik og rejecocktails. Og meget, meget mere.

Festivalen byder på et væld arrangementer, der skabes i samarbejde med mere end 100 partnere i København og omegn – museer, kulturhuse, biblioteker, biografer, teatre, koncertsteder, organisationer, erhvervsdrivende m.fl.

I 2024 stempler festivalen ind i samtalen om det såkaldte arbejdsliv under titlen 'Golden Days på arbejde', og publikum inviteres til en omfattende festival med mere end 200 arrangementer, der finder sted fra den 6. til den 22. september.

Bag Golden Days står ADBC, der er et af Danmarks førende huse inden for konceptudvikling, rådgivning og formidling af historie, kultur, kunst, natur og videnskab. Vi har 30 års erfaring med kommunikation og events, hvor komplicerede stofområder analyseres og åbnes op. Ofte med konkrete formidlingsoplevelser for publikum som output.

Golden Days er en non-profit kulturorganisation. I samarbejde med mere end 100 partnere inviterer vi årligt et publikum på over 30.000 mennesker til at opleve og reflektere over vores fælles historie gennem 150+ alternative og modige formidlingsformater.

Golden Days’ bestyrelse

  • Rasmus Øhlenschlæger (Bestyrelsesleder. Vicedirektør, Information)
  • Eva Præstiin (Vicebestyrelsesleder. Direktør, Betty Nansen Teatret)
  • Marie-Louise Bech Nosch (Professor i historie, Københavns Universitet og præsident for Videnskabernes Selskab)
  • Søren Riis (Lektor i filosofi og videnskabsteori, Roskilde Universitet og stifter af GoMore)
  • Kirse Junge-Stevnsborg (Museumschef, Malmø Kunstmuseum)
  • Liva Rønn-Petersen (Projektchef, Danmarks Tekniske Museum)