QUEENS (2022)

Konger, grever, statsmænd, videnskabsmænd, sømænd og jyske knejte. Historien er fyldt med stærke, modige og visionære mænd. Men gennem historien har også kvinder indtaget tronen, svunget sværdet, brudt normerne og gået allerforrest. I anledning af regentjubilæet dedikerede Golden Days i 2022 festivalen til alle de markante kvindeskikkelser, der har sat et særligt aftryk på historien.

I 2022 satte Golden Days fokus på stærke, støjende og stille kvindeskikkelser i historien. På heltinder, verdenskvinder, primadonnaer, divaer, alfahunner, frontløbere og førstedamer. Fra Thyra til Thorning. Fra Thit Jensen til Trine Dyrholm. Fra Margrete I til Margrethe Vestager. Fra Else Marie Pade til Emma Gad. Fra Nathalie Zahle til Nielsine Nielsen. Fra Nina Bang til Grevinde Danner. Men også nattens dronninger, kattedronninger, drag queens og prom queens. 

Dronningens Nytorv. Gammel Dronningevej. Dronningens Have. I 17 dage bød Golden Days velkommen til Dronningens København, hvor et festivalprogram med mere end 350 arrangementer inviterede publikum med på en ny rejse ind i historien. Som signaturprojekt opførte Golden Days i samarbejde med BIG og Kunsthal Charlottenbor byrumsudstillingen '50 QUEENS' på den nyligt omdøbte 'Dronningens Nytorv'. Her rejste vi 50 tomme piedestaler for at hylde historiens oversete kvinder og skabe opmærksomhed om manglen på statuer af kvinder i byrummet.